مرز سیستان و بلوچستان شریان حیاتی برای مبادلات اقتصادی ایران و سایر کشورهای منطقه در تجارت و ورود به بازارهای اروپایی از طریق فرصت مناسب منطقه آزاد تجاری، معافیت از تحریم غرب و استفاده از حمل و نقل بندر اقیانوسی چابهار است که اهمیت این منطقه را دو چندان خواهد کرد.
گل فشان بندر کنارک که مردم به زبان محلی به این پدیده "ناف دریا" یا "بولوبولو" می گویند یکی از پدیده های بی نظیر طبیعی است که همه ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به خود جلب می کند.
چابهار بعنوان دروازه نوین اقتصادی جنوب شرق از یک سالن مجهز نمایش فیلم محروم و تنها یک سالن برای منطقه ای که خود در حال تولید فیلم سینمایی است جوابگوی مردم نخواهد بود.
عادل عفتی گفت: افزایش فعالیت و بهره برداری از بازارچه مرزی مشترک پسابندر که نقطه اتصال ایران به بازار بین المللی است یک فرصت طلایی در منطقه به شمار می رود.
یکی از صنایع که به طور طبیعی و خدادادی در اختیار ما است تا با بهره برداری صحیح، تولید اشتغال کنیم و معیشت زندگی و اقتصاد کشور را به حرکت دربیاوریم، صنعت صید و صیادی است که با استفاده بهینه از دریا می توانیم چراغ حل مشکلات را روشن کنیم.
معافیت بندر چابهار از تحریم ها، میانبر کشورهای آسیایی برای رهایی از چالشهای غرب است که با مدیریت صحیح میتواند موجب افزایش سرعت توسعه و پیشرفت این کشورها خصوصا ایران شود.
کارآفرینی و حمایت از تولید عامل شتاب در توسعه سواحل مکران است و واحد تولیدی آریا پروفیل چابهار توانایی تامین بخشی از پروفیل و لوله های گازرسانی در استان را دارد.
موقعیت استراتژیک دریا چابهار با شرایط ویژه محیط زیست و خصوصیات اکولوژیکی آن به یک منطقه منحصر به فرد برای اجرای طرح پرورش ماهی در قفس صنعت اقتصادی دریایی است.
کودکان حاشیه نشین چابهاری این روزها در کنار مشکلات آب و فقر به جای بازی و غرق شدن در رویاهای صادقانه خود، در منجلاب خانمان سوز اعتیاد دست و پا می زنند.
مرز بین المللی ریمدان چابهار یکی از امن ترین و به صرفه ترین نقطه تجاری جنوب شرق ایران با کشور پاکستان و اتصال به کشورهای آسیای میانه برای صادرات محصولات داخلی و رونق اقتصادی مردم جنوب سیستان و بلوچستان می باشد.
تعهد، تخصص و روحیه ایثارگری ویژگی مردان سرخ پوش و بی ادعا آتش نشان هستند که در لحظاتی که نفسهایشان به شمار می رود تمام تلاششان برای خوش رنگ ماندن زندگی ما است.
بازارچه مرزی پسابندر به دلیل موقعیت استراتژیک جغرافیایی با کشورهای همسایه و منطقه، داشتن ظرفیت های متفاوت در حوزه صنایع شیلات و آبزی پروری، گردشگری فرصتی برای توسعه و آبادانی جنوب سیستان و بلوچستان و آینده درخشان ایران اسلامی است.
در این روزهای که بیماری منحوس ویروسی کرونا جولان می دهد، تاخیر در جمع آوری زباله و پسماند های خانگی آن هم به مدت یک روز خود به تنهایی باعث تهدید برای سلامتی افراد است و خطرات جبران ناپذیری را به همراه دارد.
سواحل جنوب سیستان و بلوچستان از نقطه مرزی پسابندر و گواتر تا کنارک و زرآباد که به محدوده حوزه خلیج فارس منتهی می شود و حدودا 20 درصد از مرزهای آبی ایران را تشکیل می دهند در کنار داشتن جاذبه های گردشگری و تفریحی، دارای شرایط و ظرفیت خاص اقتصادی و تجاری هستند.
یکی از ظرفیت های ویژه سواحل مکران در حوزه شیلات است که در کنار خلیج فارس و دریای خزر اهمیت بالایی برای پرورش و گسترش صنعت آبزی پروری و صیادی دارد و باعث اشتغالزایی و محرومیت زدایی می شود.
وجود منابع آبی نظیر دریای عمان زمینه های اقتصادی و عمرانی زیادی را به همراه دارد و عدم بی توجهی مسئولان استانی و کشوری باعث ایجاد بحران آب در روستاها شده که نتیجه آن قطع نفس های کودکان مظلوم جنوب استان شده است.
این روزها اخبار حاکی از این سهل انگاری کودکانه است که منجر به غرق شدن و از دست دادن عضو بدن براثر بلعیده شدن توسط تمساح های درون رودخانه های جنوب استان حکایت می کند و امروز به یک موضوع مهم و حساس تبدیل شده است.
سواحل مکران و مرزهای سیستان و بلوچستان به دلیل موقعیت استراتژیکی امروز به یک شاهراه بین المللی طلایی برای ایران و سایر کشورهای از جمله افغانستان و هند هستند که با توجه به ظرفیت دریایی و زمینی برای تبادل کالا و تجارت نقش مهمی در اقتصاد و امنیت ایجاد کردند.