۰
سرطان زیر پوست شهر؛

گودکا و پان مخدری خطرناک و ارزان در دسترس نوجوانان

قیمت ارزان گودکا و پان و فروش گسترده آنها در سطح شهر باعث شده تا بسیاری از کودکان و جوانان به این مخدر اعتیاد پیدا کنند.
گودکا و پان مخدری خطرناک و ارزان در دسترس نوجوانان
به گزارش پایگاه خبری چهاربهاران؛ در خیابان‌ها که می‌روید شاید رنگ‌های قرمزی که گوشه کنار خیابان‌ها و دیوار های شهر را به حالتی درآوردند که اگر غریبه‌ای وارد این شهر شود فکر می‌کند این‌ها خون یک حیوان و یا انسان است و با خود تعجب می‌کند که این همه خون چرا در کوچه و خیابان‌های این شهر توریستی ریخته است. 

گودکا ،پامپرک و سوپاری نام این مواد مخدر است که توسط پیر و جوان زن و مرد ورد استفاده قرار می‌گیرد، این مواد مخدر که عمدتاً از کشور پاکستان وارد مرزهای جنوب شرق شده و سپس از آنجا به شهرهایی در عمق استان سیستان و بلوچستان و حتی کشور انتقال داده شده است و باعث شده بسیاری از افراد ناآگاه از این مواد مخدر جهت نعشه سازی و یاخوشبو کننده دهان استفاده کنند. 

برای به دست آوردن این مخدر نیاز به تلاش زیادی نیست چرا که در اکثر سوپرمارکت‌های سطح شهر و دکه‌های کوچک که تعدادشان هم زیاد است و در اکثر نقاط شهر به صورت قارچگونه رشد کرده‌اند با قیمت ارزان یافت می‌شود و در دسترس کودکان و جوانان قرار دارد. 

طرز استفاده از این مواد مخدر به این صورت است که فرد با قرار دادن قسمتی از این مواد در دهان خود به علت وجود مواد شیمیایی رنگدانه‌های این مواد مخدر باعث افزایش بزاق در دهان فرد می‌شود و فرد دهان خود آب دهان را در کوچه و خیابان‌ها پرتاب می‌کند که علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی باعث زشتی شهر نیز شده است. 

کاظم علیمحمدی کارشناس سم شناسی و مواد روانگردان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: این مواد مخدر،معمولاً از ترکیبی ادویه های معطر، ساخارین، اسانس‌های شیمیایی، آهک، خاکستر و تنباکو ساخته می‌شوند که ترکیبات زیان باری مانند آرسنیک، سرب و کربنات در آن وجود دارد. 

وی با بیان اینکه این مواد مخدر معمولا در کارگاه‌های کوچک و غیر بهداشتی ر کشور پاکستان و هندوستان تولید می‌شود تصریح کرد: پان پرک و سوپاری به صورت دانه‌های ریزی است که در دهان می‌گذارد و یا به صورت جویدن استفاده می‌کند ه معمولاً جهت خوشبو کردن دهان استفاده می‌شود مواد مخدر گوتکا با جوشیدن مواد گفته شده و ریختن آن در برگ تازه گیاهی خاص تولید می‌شود که فرد با جویدن آن احساس سرخوشی کاذب دارد. 

این کارشناس مواد مخدر با اشاره به اینکه طبق باورهای نادرست گفته می‌شود که استفاده از پان باعث استحکام لثه و دندان می‌شود در صورتی که این مسئله اشتباه است تصریح کرد: این مواد مخدر به علت داشتن مواد شیمیایی غیر مجاز باعث ایجاد بیماری‌های دهان و دندان زیادی در افراد مصرف کننده می‌شود و در دراز مدت ممکن است آنها را به سرطان مبتلا کند.

علی محمدی با اشاره به اینکه طبق داده‌های بین‌المللی ۱۸ درصد کل سرطان‌های کشور هند مربوط به سرطان دهان و ریه می‌باشد خاطرنشان کرد: به علت اینکه مصرف این نوع مواد در بین مردم هند خصوصاً زنان زیاد است همانطور که آمارها نشان می‌دهد این کشور بیشترین درصد سرطان دهان را بعد از کشور برزیل دارد که از بین این بیماران زنان هندی به علت مصرف بیشتر از این مواد دچار بیماری سرطان شده اند.

وی با اشاره به اینکه در جنوب استان سیستان و بلوچستان مصرف این مواد مخدر رایج است، تصریح کرد: به علت شباهت‌های فرهنگی بین برخی از مردمان جنوب استان با کشور پاکستان و همینطور هم مرز بودن با این کشور و مراودات تجاری و فرهنگی باعث شده تا برخی از جوانان ما در جنوب استان به این ماده مخدر روی بیاورند که نیاز است با فرهنگ سازی پیشگیری جلوی ضررها و آسیب‌های جبران ناپذیر این مواد مخدر را گرفت. 

/ انتهای خبر
 













 
 
 
 
 
دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۱۶
کد مطلب: 458257
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *