۳
تبدیل تهدید به فرصت؛

هوتگ ها منبع مناسبی برای اشتغال زایی در جنوب استان

هوتک‌ها علاوه بر تهدیداتی که دارند می‌توانند با حمایت دستگاه‌های دولتی در حوزه پرورش ماهیان می توانند ایجاد اشتغال پایدار برای بومیان منطقه کنند.
هوتگ ها منبع مناسبی برای اشتغال زایی در جنوب استان
به گزارش پایگاه خبری چهاربهاران؛مشکلات اقتصادی و کمبود اشتغال یکی از دغدغه‌های این روزهای همه مردم کشور علی الخصوص مردم استان سیستان و بلوچستان است،مشکلاتی که بیشتر به علت نبود یا کمبود کارخانه‌های صنعتی و محدود بودن کارگاه های تولیدی ایجاد شده است. 

ایجاد اشتغال با استفاده از نیازها و امکانات موجود در جغرافیای منطقه می‌تواند در ایجاد اشتغال پایدار و کمک اقتصادی به بوم منطقه کمک شایانی داشته باشد همچنین دسترسی آسان به زیرساخت ها و نیاز های تولید موجب کاهش قیمت فرایند کار و در نتیجه سود آوری بیشتر برای بومیان منطقه شود. 

در استان سیستان و بلوچستان و خصوصاً شهرستان چابهار دسترسی به آب‌های آزاد باعث شده تا شغل صیادی مورد توجه بسیار شهروندان چابهاری و دشتیاری قرار بگیرد به طوری که بسیاری از بومیان این منطقه که در نزدیک سواحل سکونت دارند به شغل صیادی مشغول هستند. 

با وجود نزدیکی شهرستان دشتیاری و چابهار به آب‌های آزاد اما مردم در این منطقه دچار کمبود شدید آب می‌باشند برای همین در مناطق روستایی با استفاده از هوتگ آب باران جمع آوری و برای مصارف دامداری و کشاورزی استفاده می‌گردد، این روزها استفاده دیگری که از هوتگ ها و آب بندهای این منطقه می‌شود پرورش ماهی می‌باشد که در راستای در راستای ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی بومیان منطقه است.

رها سازی بیش از٩٠هزار قطعه پچه ماهی جهت اشتغال روستاییان

در همین خصوص آزاده سادات حسینی رئیس شیلات آب‌های داخلی شهرستان دشتیاری در گفتگو با خبرنگار چهاربهاران بیان کرد: با توجه به جغرافیای این منطقه و وجود آبندان‌ها وهوتگ های زیاد توسعه آبزی پروری باعث ایجاد مشاغل پایدار در خانواده‌های روستایی خواهد شد.

وی اظهار کرد: با عنایت به شرایط اقلیمی مساعد و منابع آبی وسیعی که در شهرستان دشتیاری وجود دارد پرورش ماهیان گرمابی فراهم است از این رو اداره شیلات آب‌های داخلی شهرستان به همت اداره کل شیلات آب‌های داخلی استان در خرداد ماه امسال اقدام به رهاسازی ۹۰ هزار قطعه بچه ماهی از خانواده کپورمایان نمود که در آب بندی‌های شهرستان رهاسازی شده و در اختیار روستاییان قرار گرفت.

حسینی با اشاره به حجم تولید این ماهی‌های پرورش آب شیرین تصریح کرد: پس از گذشت ۸ ماه این ماهیان قابل برداشت هستند و پیش بینی می‌شود که حدود ۴۰۰ تن منابع ماهی این شهرستان اعم از آب بندان‌ها و سدها و هوتگ ها برداشت و روانه بازار شود.

رئیس شیلات آب‌های داخلی شهرستان دشتیاری با اشاره به اینکه اهداف کلی سازمان شیلات آب‌های داخلی ایران توسعه آبزی پروری در واحد سطح، تولید پروتئین مورد نیاز خانوارو است اظهار کرد: یکی دیگر از اهداف افزایش سرانه مصرف آبزیان و همچنین ایجاد اشتغال پایدار در میان بومیان منطقه و افراد محلی است و در این راستا ما افراد منطقه را شناسایی و آموزش‌های لازم را در اختیارشان قرار دادیم و با صدور کارت‌های صیادی سازماندهی کردیم. 

وی ادامه داد:  با توجه به ظرفیت آببندان‌ها افراد زیادی می‌توانند تحت پوشش بیمه صیادی قرار بگیرند که باعث ایجاد انگیزه و امید در افراد بومی منطقه خواهد شد.

انتهای خبر/
 
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۲۵
کد مطلب: 458294
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *