به گزارش پایگاه خبری
چهاربهاران، زبانشان را متوجه نمیشوی با نگاه و حرکات بدنشان به تو میگویند که به من کمک کن، این متکدیان اکثراً از قشر بانوان هستند و محل کارشان در کنار چهار راههای اصلی شهر و پشت چراغهای قرمز است و معمولاً یک زن جوان به همراه چند کودک خردسال در حال تکدی گری هستند.
این روزها اگر گذری در شهر توریستی چابهار داشته باشید حتماً چشم هایتان به متکدیان پاکستانی که در چهارراههای اصلی شهر مشغول هستند میخورد که به محض ایستادن در پشت چراغ قرمز به سراغ شما میآید و به علت اینکه زبان فارسی یا بلوچی را به خوبی یاد ندارند با حرکات دست و اشاره درخواست خود را مطرح میکنند.
کمک کردن و صدقه دادن جزئی از فرهنگ مردم ایران هست اما هر چیز راه و روشی دارد و به نظر میرسد با کمک کردن به این متکدیان خارجی نه تنها مشکلات آنها رفع نمیشود بلکه تعداد آنها نسبت به گذشته بیشتر میشود و این مسئله برای شهر توریستی چابهار که سالانه میزبان هزاران گردشگر خارجی و داخلی هست چهره خوشایندی ندارد.
در همین خصوص بهروز محمد پناه کارشناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار
چهاربهاران بیان کرد: تکدی گری مسئله اجتماعی است که از دیرباز در همه جهان وجود داشته است اما امروزه متکدیان نسبت به گذشته تغییر سیاست دادند و گاهاً مشاهده میشود که برخی از این متکدیان از کسانی که کمک میکند هم از لحاظ مالی وضعیت بهتری دارند و تکدیگری برای آنها به یک عادت و یک شغل تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه صدقه دادن که جزوی از فرهنگ دینی مردم ایران است با کمک به متکدیان سازمان یافته متفاوت است تصریح کرد: علمای دینی و روحانیون باید برای مردم تبیین کنند که صدقه به چه افرادی باید داده شود، یا هر کس در خیابان از ما طلب کمک کند صدقه دادن برای وی صدق میکند یا خیر؟ چرا که امروزه باندهای تکدیگری شکل گرفته و کمکهای مردم به نیازمندان نمیرسد و در جیب سرشبکه این باند ها می رود.
این کارشناس مسائل اجتماعی تورم و مشکلات اقتصادی را یکی دیگر از دلایل تکدیگری دانست و تصریح کرد: افزایش تورم و کاهش درآمد باعث شده تا افراد ضعیف جامعه که بعضاً دارای مشکلات متعددی هستند نتوانند وارد بازار کار شوند تا کسب درآمد کنند که به همین منظور سازمانهای مدد دهنده مانند بهزیستی و کمیته حضرت امام خمینی(ره) در حال خدمات دهی هرچند کم به این افراد هستند.
وی ادامه داد: از طرفی برخی از افراد که توان کار کردن دارند و نمیخواهند با تلاش و کوشش درآمد کسب کنند به سوی تکدیگری سوق پیدا میکنند و و بعضاً شبکههای تکدیگری از سوی این افراد با استفاده از زنان کودکان و خردسالان راهاندازی تا با سو استفاده از عواطف مردم مبالغ کلانی را به جیب بزنند.
محمد پناه با اشاره به حضور متکدیان خارجی در شهر چابهار اظهار کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته این افراد به صورت غیرقانونی است کشور پاکستان به شهرهای جنوب شرق ایران ورود پیدا کرده و زندگی زاغه نشینی دارند و اغلب با حضور در خیابانهای پرترردد در حال تکدی گری میباشند که چهره خوشایندی برای شهر ها ندارد.
وی با بیان اینکه باید برنامهریزی صحیح از سوی مسئولین دولتی برای این متکدیان صورت بگیرد خاطرنشان کرد: به علت مشکلات اقتصادی در برخی از نقاط کشور پاکستان و جمعیت بالای این کشور این افراد سعی میکنند در شهرهای جنوب شرق کشور زندگی خود را بگذرانند و در صورت اینکه برنامهریزی جهت مدیریت این مسئله صورت نگیرد رفته رفته تعداد این متکدیان خارجی بیشتر خواهد شد و باعث بروز مشکلات و آسیبهای اجتماعی و بهداشتی برای شهر و شهروندان خواهد شد.
انتهای خبر/