۰
گزارشی از سریال تلخ بی آبی در دشتیاری که پایانی ندارد؛

وعده های بی سرانجام مسئولان در بحران کم آبی روستاهای چابهار همچنان ادامه دارد/ وضعیت بی آبی به وضع هشدار رسید

مشکلات آب شرب چند سالی می شود که کشور را فرا گرفته در این میان روستاهای چابهار یکی از صدرنشینان کم آبی است بطوری که از 438 روستای شهرستان چابهار فقط 16 روستا آب سالم و بهداشتی بصورت شبانه روزی دارند.
وعده های بی سرانجام مسئولان در بحران کم آبی روستاهای چابهار همچنان ادامه دارد/ وضعیت بی آبی به وضع هشدار رسید
به گزارش چهاربهاران، دشتیاری یکی از بزرگترین دشتهای ایران با حدود 460 روستاست که دارای قدمتی کهن و چند هزار ساله دارد، شغل اکثر مردم این مناطق کشاورزی است وبالطبع آب مایه حیاتی زمین و معاش آنهاست.
شهرستان چابهار علی رغم داشتن سدهای ذخیره ساز بزرگ آب هم چنان از مشکل چندین ساله بی آبی رنج می برد علاوه بر ضعف‌های طرح­‌های آبی در بخش کشاورزی، مشکل آب شرب روستایی در این شهرستان همچنان باقی مانده، این مشکل به قدری حاد است که به گفته بخشی از مردم، مهاجرت اکثر مردم روستایی چابهار به علت کم آبی و عدم امکان کشاورزی است.
بر همین اساس چندین سد در این مناطق از سالهای دور در این مناطق پیش بینی واحداث شده است از جمله این سدها می توان به سد پیشین وسد زیردان اشاره کرد، این دو سد از جریان آب فصلی رودخانه سرباز و کاجو آبگیری می شوند وبه لحاظ حجم ذخایر در  فصول پر باران می توانند آب زمینهای مجاور بسیاری را تامین کنند.
عدم توزیع نامناسب آب در این مناطق جدای از بی عدالتی در توزیع آب و تحت تاثیر قرار دادن وضعیت معیشتی مردم موجبات مهاجرت گسترده مردم را به بندر چابهار و حاشیه آن را فراهم می کند.
در گذشته این خانوارها در حاشیه رودخانه باهوکلات سکونت داشتند که حدود بیست سال قبل به دلیل مشکلاتی ازقبیل عدم دسترسی به امکاناتی مانند جادّه، مدرسه، آب آشامیدنی سالم، برق و...به مکان فعلی نقل مکان کردند این روستا درگذشته به دلیل قرارگرفتن در حاشیه رودخانه باهوکلات و وجود زمینهای حاصلخیز در اطراف آن در فصول بارانی سال به عنوان مکان مناسبی جهت کوچ دامداران وکشاورزان بسیار موردتوجّه بوده است.

بی‌آبی در دشتیاری چابهار به وضع هشدار رسید
رئیس شورای اسلامی بخش دشتیاری چابهار گفت: با توجه به کاهش نزولات آسمانی در چند سال اخیر و تشدید خشکسالی، وضعیت بی آبی در دشتیاری چابهار به وضع هشدار رسید.
منصور امیری در گفتگو با خبرنگار چهاربهاران، با اشاره بر معضل بی آبی در دشتیاری اظهار کرد: جمعیت بالا و پراکندگی روستاها در بخش دشتیاری کار آبرسانی سیار در بخش را با مشکل مواجه کرده و روزانه ١۵ لیتر در گرمایی ۴۵ درجه جوابگوی نیاز مردم نیست.
وی افزود: دولت هم در تشدید بحران بی آبی و خشکسالی بی تأثیر نیست وبستن آب سد زیردان بر روی مردم دشتیاری و نابودی اکوسیستم منطقه نقش دولت دراین سریال پر رنگ بوده است.
رئیس شورای اسلامی بخش دشتیاری تصریح کرد: بعضی از پیمانکاران توزیع آب سیار ماههاست که مطالباتشان را دریافت نکردند و این باعث شده است دود به چشم مردم برود.
وی با بیان این مطلب که بخش دشتیاری با موقعیت مناسب در کنار دریای عمان قرار دارد گفت: جایگاه مناسبی برای برخورداری استفاده از آب دریا برای مردمان دشتیاری موجود است اما ایجاد آب شیرین کن در این منطقه در هاله ای از ابهام قرار گرفته است و مردم نیز منتظر پاسخ دلیل بر این مسئله هستند و دولت هم باید در این مورد شفاف سازی کند.
امیری بیان کرد: هرچند سریال تلخ بی آبی برای مردم دشتیاری تکراریست اما در مورد این سریال باید هشدار داد و از تکرار آن جلوگیری کرد واقعا جای تأسف است استانهای همجوار برای شیرین سازی آب دریا عمان خط و نشان میکشند اما مسئولین استان برای منطقه دشتیاری که در ساحل آن قرار دارد هیچ تدبیری تاکنون اندیشیده نشده است.
وی درپایان خواستار سریع رفع این مشکل شد و خاطرنشان کرد: امید است مسئولین در شهرستان برای معضل بی آبی به صورت فوق العاده پیگیری کنند و بحران بی آبی را جدی بگیرند.
 
سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۲۷
کد مطلب: 451447
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *